Home » Paard aanschaffen

Paard aanschaffen

Voordat je een paard aanschaft moet je goed nadenken. Een paard kost veel geld en tijd. Misschien is het handiger als je eerst een paard least of huurt op de manege en anders aan een verzorgpony gaan denken. Kies je toch voor een pony nadat je al wat ervaring heb opgedaan is de keus aan jou. Welk ras kies je? Wordt het een veulen? Het is belangerijk dat je nadenk over de stalling. Kan het paard aan huis staan of moet je huren? Huren kan namelijk al weer heel veel geld kosten en het kan een hele zoektocht zijn. Je kunt kiezen om je paard of pony op een manege te stallen of bij een boer, dat laatste is meestal goedkoper. Een paard heb beweging nodig daarom is het handig als er een bak aanwezig is, een weiland kan namelijk glad worden als het geregend heb en je paard\pony trapt het gras kapot.

Als je een jaar of 10\9\11 ben denk je natuurlijk aan deze schattige pony's:

Dit is een Welsh A.
 
Dit is een Shetlander.
 
 
Een welsh is een zeer leuk beessie net als een shetlander maar de keuze is niet verstandig, tenzij je meerdere pony's zou mogen. Een shetlander kan namelijk maar (rond de ) 1.10m worden en een welsh A MAXIMAAL 1.37m. Als je dus ouder wordt, dan denk je aan 12\13\14 kan je niet meer op deze pony's rijden. Je wordt te zwaar en te lang, dan is de keus aan jou, verkopen? Waarschijnlijk wil je dat niet omdat je net zo goed met je pony kan opschieten. Daarom zijn kleinere pony's geen slimme keus, tenzij ze gaan mennen (dat vinden de meeste heel leuk!) of gewoon lekker worden geknuffelt gepoetst en lekker mee gewandeld wordt. Je zie ze ook vaak op de manege. Ik zeg nou niet dat je ze niet moet kopen want het zijn leuke dieren, als je bijv. nog een jongere zusje\broertje heb.
 
Een Haflinger\fjord zijn ook erg leuk. Ook kun je nog kiezen voor een grotere welshpony. Een welsh is namelijk in verschillende maten. Je heb de welsh A,B,C,D, (E). De A\b zijn al kleiner dan de D\C. Zo kun je alsnog een welsh nemen! Ook zijn de kwpn'r erg leuk.
 
HAFLINGER!
Fjord.
 
 
Kwpn'r.
Grotere Welsh.
 

 Arabier.

New Forest

 

Een paard verdiend het om goed verzorgt te worden en niet de hele dag op stal te staan. Weet je niet zeker of je genoeg tijd heb is de tip om het niet te doen en om gewoon een verzorgpaardje te nemen, die zijn ook erg leuk!