Home » Verlichte zit

Verlichte zit

 

Als je wat langer rijd kun je ook op de meeste manege les nemen van iets anders. Cross-County op sommige manege's maar meestal heb je op elke manege wel dressuur of springen. Met springen moet je niet dezelfde zit aanhouden. Je moet in de verlichte zit. Dan ga je voorover zitten en doe je je handen naar voren zodat je de mond van het paard niet belast. Je moet wel wat doen als je wil springen. Als je je paard belast in zijn mond kan het dier niet goed springen. Ga je niet goed in de verlichte zit? Dan heb het paard niet genoeg ruimte omdat de kans groot is dat de teugels heel erg strak staat. Als je wil gaan springen is springles nemen zeker geen grote fout.

Voor je gaat springen moet je je paard goed warm rijden. 10 minuten stappen, 10 minuten draven en beide kanten op galoperen. Rij figuurtjes! Dan zet je je paard lekker aan het werk! En daarna kan het springen beginnen!

 

Springen lijkt misschien makkelijker dan het is maar uitkomen is erg belangerijk bij het springen. Als je in galop op een sprong af gaat moet je precies uitkomen voor de sprong om een mooie sprong te maken. Dit is even oefenen. Ga oefenen met galopsbalken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb